2012. május 26., szombat

Epres muffin

Azt mondják, muffint sütni gyerekjáték. Valóban igaz, technikailag nincs ennél egyszerűbb. Az azonban már más lapra tartozik, hogy muffin és muffin közt óriási különbség lehet: eltalálni azt az állagot, hogy a süti ne legyen sem száraz, sem morzsalékos, ne ragadjon bele a papírba......na, ezek már nem minden esetben jönnek be.
Ezek a banánnal készült muffinok nálunk most nagyon bejöttek, még hozok többfélét. Egyik előnye, hogy nem csak frissen finom, a banántól kellemesen szaftos marad.
Ez még nem friss gyümölcsből készült, csak a díszítéshez használtam pár szemet, a többi még a mélyhűtő kipakolásának hozadéka:)

Epres muffin 

-4 tojás
-10 dkg cukor
-1 vaníliás cukor
-10 dkg vaj 
-1,5 közepes vagy 1 nagyobb banán 
-23 dkg liszt
-fél sütőpor
-3 ek. 20%-os tejföl
-30 dkg szeletelt eper
-1 evőkanál liszt

A vajat felolvasztjuk, majd lehűtjük, de maradjon még nagyon puha. A banánt villával szétnyomkodjuk. Az epret felszeleteljük, 1 kanál lisztbe forgatjuk, hogy ne ülepedjen le alulra.
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a vajjal, majd mehet bele a banán, a sütőporos liszt, a tejföl. Túlkeverni nem kell, csak pár percet érdemes rászánni. Finoman beleforgatjuk a szeletekre/darabokra vágott epret.




A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés 160 fok), majd előkészítjük a muffinformákat, kibéleljük papírkapszlikkal. 18 muffin lesz belőle, így lehet, hogy 2 menetben tudjuk megsütni.A  kapszlikat 2/3-ig töltjük a tésztával, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Jó étvágyat!