2012. július 31., kedd

7 nap 7 különleges reggeli...



Almás, szedres, vaníliás gyümölcsmix

Hozzávalók:
  • 3 db lédús alma
  • 15-20 dkg szeder
  • 4 dl szénsavmentes ásványvíz/4 dl bio rizsital (natúr)
  • 1 vaníliarúd (vaníliás cukorral nem helyettesíthető!)

Elkészítés:
Az almát és a szedret egy tálba tesszük, hozzáöntünk kb. 1 dl szénsavmentes vizet vagy bio rizsitalt, és összeturmixoljuk. Majd a vaníliarúd kikapargatott belsejét is hozzátesszük és felöntjük a maradék ásványvízzel.
Tovább turmixolunk. Hűtőbe tesszük és min 1 órát hagyjuk, hogy lehűljön. Fogyasztáskor mentalevéllel és jégkockával is fogyasztható.




Sárga erő

Hozzávalók:
  • 4 db sárgabarack a héja nélkül
  • fél banán
  • 2 dl bio sárgabaracklé
  • 1 marék sóska
  • 3 dl szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
Az összetevőket egy mély turmixedénybe tesszük és összeturmixoljuk.
Édesítőszer nem kell bele, hisz a banántól és a baracktól elég édes lesz. Ha nagyon sűrűnek találjuk, hígíthatjuk szénsavmentes vízzel.





 Spenótos, mentás paradicsomlé
 Hozzávalók:
  • 4 dl bio paradicsomlé
  • 1 marék spenót
  • 1 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 2 mentalevél
Elkészítés:
A paradicsomléből 1 dl-t és a megmosott, összetépett spenótot, valamint a  mentaleveleket összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék paradicsomlevet és a vizet.
Összerázzuk, lehűtjük és iható!
A paradicsomnak fontos szerepe van a rákmegelőzésben így prevencióként is érdemes sokat fogyasztani belőle. Ezért is jobb a bio paradicsom, hiszen az vegyszermentes, tiszta, és ez kerül a szervezetünkbe.




Ananászos rizsital málnával és pirosribizlivel

Hozzávalók:
  • 1 egész ananász
  • 4 dl bio rizsital (ezt tejallergiások is fogyaszthatják, mert semmi köze a tehéntejhez)
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg pirosribizli
  • citromfű, ízlés szerint

Elkészítés:
Az összetevőket megmossuk, az ananászt a megpucoljuk és feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, ami alkalmas a turmixolásra. A ribizlit leszemezzük és így adjuk hozzá. Majd mehet a turmixolás. Végül a maradék rizsitalt is hozzáöntjük. Jól lehűtjük és üvegpohárba öntjük, ribizliszemekkel díszítjük a tetejét. Ezt a receptet tejallergiások is bátran fogyaszthatják, mert a rizsital - ahogy a neve is mutatja - rizsből készül. Irodába is vihetjük, kis üvegbe téve és tízóraira kiváló.




Gyömbéres sárgarépa, banánnal

Hozzávalók:
  • 2 közepes friss sárgarépa
  • 1 egész banán
  • 3-4 dl szénsavmentes ásványvíz
  • frissen reszelt gyömbér
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A banánt is felkarikázzuk. Beledobjuk a turmixedénybe. Hozzáöntjük a vizet és ráreszeljük a gyömbért.
Összeturmixoljuk, vagy botmixerrel is szuper könnyen készíthető.
Frissít és táplál.





Zöld turmix zöld teával
Hozzávalók:

  • egy marék sóska
  • 1 db banán
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél sárgadinnye
  • 3 dl natur zöldtea lefőzve

Elkészítés:
Az összetevőket felaprítjuk és összeturmixoljuk. Víz helyett natúr, lefőzött zöldteával hígítjuk. Csak hidegen finom. Nagyon egészséges és kb. 3 perc alatt elkészíthető. A zöldtea zsírbontó hatású, így bátran fogyasszunk belőle akár két pohárral is naponta.




Körtés sárgadinnyeturmix

Hozzávalók:
  • 1 db lédús nagyobb körte
  • 1 db kisebb sárgadinnye
  • 3 dl bio szójaital
  • egy csipet őrölt fahéj

Elkészítés:
A hozzávalókat feldaraboljuk, a körtét meghámozzuk és a csutkája nélkül feldaraboljuk. Majd turmixoljuk, végül felöntjük a bio szójaitallal és egy csipet fahéjat szórunk bele. Tovább turmixoljuk. Nagyon finom, desszert helyett is kiváló. Ha desszert helyett isszuk, vagy  éhes vagy, ehetsz hozzá egy kis babapiskótát.


 (Forrás:TáplálkozzTudatosan)